Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kërkohet paraburgim ndaj shtatë personave të dyshuar për  83.5 kilogram substancë narkotike të llojit heroinë
Kërkohet paraburgim ndaj shtatë personave të dyshuar për 83.5 kilogram substancë narkotike të llojit heroinë

Ferizaj, 24 Shkurt 2022– Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit në afat prej 30 ditësh nga Gjykata Themelore në Ferizaj ndaj të pandehurve L.T., O.V.,M.H.,SH.D., F.K., A.K. dhe A.A (shtetas i Republikës së Turqisë), të cilët me vendim të Prokurorit të Shtetit gjenden nën masën e ndalimit 48 orësh. Sipas kërkes&...

Lexo më shumë
AKTAKUZË PËR RASTIN “SUBVENCIONET I’’
AKTAKUZË PËR RASTIN “SUBVENCIONET I’’

Prishtinë, 22 shkurt 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër njëzetenjë (21) të pandehurve në rastin e njohur si “Subvencionet I” për veprat penale ‘’Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar’’ nga neni 414 KPRK-së,  ‘’Marrja e ryshfetit’’ nga neni 421 KPRK-së, ‘’Mashtrim në detyrë’’ nga neni 419 t&...

Lexo më shumë
NJOFTIM NGA PROKURORIA SPECIALE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
NJOFTIM NGA PROKURORIA SPECIALE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS

Prishtinë, 22 shkurt 2022 - Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës njofton opinionin publik se më 22 shkurt 2022, ka ftuar për intervistë deputeten e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Duda Balje, në lidhje me paraqitjen e saj publike në emisionin “Oxygen” të datës 12 shkurt 2022, e cila ka deklaruar se ka njohuri lidhur me një rast të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë. Gjatë intervistës, Prokuroria ka kë...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim për veprën penale Rrezikim i trafikut publik, ku si pasojë ka ndërruar jetë një person
Kërkesë për paraburgim për veprën penale Rrezikim i trafikut publik, ku si pasojë ka ndërruar jetë një person

Gjakovë, 21 shkurt 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit E.U.,  për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Rrezikim i trafikut publik”, nga neni 370 paragrafi 9 lidhur me paragrafin 6 dhe lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së. Prokuroria njofton se, më 19 shkurt 2022, për gjatë rrugës Kijevë,  Komuna e  Malishevës, drejtimi autostradë Prishtin&...

Lexo më shumë
SQARIM PËR MEDIA NGA PROKURORIA SPECIALE
SQARIM PËR MEDIA NGA PROKURORIA SPECIALE

Prishtinë, 19 shkurt 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton opinionin publik se lajmi i mbrëmshëm i publikuar në edicionin e lajmeve qendrore të KTV-së, me titull “I dyshuari për 53 milionët, përditë në Ministri e “i paqasshëm për Prokurorinë”, është i pasaktë, për faktin se kundër të pandehurit B.T,  Prokuroria ka ngritur aktakuzë më datë 18 shkurt 2022, p&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për shpëlarje e parave
Aktakuzë për shpëlarje e parave

Prishtinë, 18 shkurt 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër të pandehurit me inicialet F.Rr. Prokuroria Speciale njofton opinionin se i pandehuri i lartcekur me mjetet materiale  të përfituar me aktivitete të ndryshme kriminale, aktivitete që ishin të ndërlidhura me vepra si ‘’Trafikim me qenie njerëzorë’’ nga neni 171 paragrafi 1 të KPRK-së, veprën ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim kundër gjashtë të arrestuarve për rastin e kultivimit të narkotikëve
Kërkohet paraburgim kundër gjashtë të arrestuarve për rastin e kultivimit të narkotikëve

Prizren, 18 shkurt 2022- Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata Themelore në Prizren, ndaj të pandehurve A.R., M.V., E.M., F.M., A.M., dhe E.D., të cilët me vendim të Prokurorit të Shtetit gjenden nën masën e ndalimit 48 orësh nga data 16.02.2022. Sipas kërkesës së prokurorisë, nga data e pavërtetuar e deri me datë 16.02.2022, ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër dymbëdhjetë zyrtarëve policor dhe një qytetari
Aktakuzë kundër dymbëdhjetë zyrtarëve policor dhe një qytetari

Prishtinë, 17 shkurt 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Njësiti për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, pas një punë të gjatë hetimore dhe intensive të udhëhequr nga prokurori i shtetit, më 16.02.2022, ka ngritur aktakuzë kundër dymbëdhjetë (12) zyrtarëve policor, si dhe një (1) qytetari, për vepra të ndryshme penale. Sipas aktakuzës, i pandehuri B.J., zyrtar policor, ka kryer veprat penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e ...

Lexo më shumë