Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Vazhdon aksioni “Brezovica ”
Vazhdon aksioni “Brezovica ”

Ferizaj, 16 Mars 2022 - Me urdhër të Prokurorisë Themelore në Ferizaj dhe në bashkëpunim me Policinë e Kosovës - Drejtoria për Krime të Rënda në Prishtinë, është duke vazhduar aksioni “Brezovica ” përkatësisht, urdhër kontrolli në objektin e Komunës së strukturave paralele në Shtërpcë, për shkak të dyshimit të veprave penale të keqpërdorimit të detyrës zyrtare, ...

Lexo më shumë
Diskutohet me institucionet relevante rritja e numrit të delikuenteve të mitur
Diskutohet me institucionet relevante rritja e numrit të delikuenteve të mitur

Prishtinë, 11 mars 2022– Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Kujtim Munishi, shoqëruar nga përgjegjësi i Departamentit për të Mitur, Fatmir Behrami, si dhe prokurorë të kësaj prokurorie kanë pritur në takim drejtorë të Drejtorive të Arsimit në regjionin e Prishtinës, përfaqësues nga Njësiti i Kibernetikës në Policinë e Kosovës, përfaqësues nga Qendra për Punë Sociale dhe ...

Lexo më shumë
Adresimi për media i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, lidhur me operacionin e arrestimit të 48 zyrtarëve policorë dhe dy zyrtarëve doganorë
Adresimi për media i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, lidhur me operacionin e arrestimit të 48 zyrtarëve policorë dhe dy zyrtarëve doganorë

Prishtinë, 14 mars 2022 Të nderuar qytetarë, Të nderuar përfaqësues të mediave, Faleminderit që iu keni përgjigjur ftesës për të marrë pjesë në këtë konferencë të jashtëzakonshme për media. Ju njoftojmë se pas një pune hetimore të përbashkët, që nga muaji qershor i vitit 2021, PSRK-ja ka autorizuar IPK-në që të ndërmarrë veprime të caktuara në drejtim t&...

Lexo më shumë
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës

Prishtinë, 14 mars 2022 – Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Inspektorati Policor i Kosovës është duke vazhduar operacionin që kanë filluar sot në orët e hershme të mëngjesit në Gjakovë dhe Prizren. Operacionit të sotshëm i ka paraprirë një hetim rreth një vjeçar me dyshimin për përfshirje në aktivitete të kundërligjshme të një numri ...

Lexo më shumë
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  dhe Inspektorati Policor i Kosovës

Prishtinë, 14 mars 2022 – Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Inspektorati Policor i Kosovës respektivisht punonjësit nga të gjitha Departamentet operative të saj kanë filluar sot në orët e hershme të mëngjesit një operacion të gjerë në kuadër të autorizimeve dhe fushëveprimit ligjor të IPK-së. Operacionit të sotshëm i ka paraprirë një hetim rreth një vje&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për posedim të narkotikëve dhe kontrabandim të migrantëve
Aktakuzë për posedim të narkotikëve dhe kontrabandim të migrantëve

Prishtinë, 11 mars 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK) ka ngritur aktakuzë në Departamentin Special të Gjykatës Themelore të Prishtinës kundër të pandehurit Sh.H për veprat penale: blerje, posedim, shpërndarje dhe shitje e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge, nga neni 273, paragrafi 1 dhe 2 lidhur me nenin 281, paragrafi 1, nënparagrafi  1.1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, të kryera në vazhdimësi, lidhur ...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA
KOMUNIKATË PËR MEDIA

Prishtinë, 10 mars 2022 – Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit në bashkëpunim me Policinë e Kosovës dhe organet e tjera kompetente, përkatësisht, Inspektoratin e Tregut, do t’i ndërmarrë veprimet ligjore penale ndaj të gjithë personave përgjegjës të organizatave të biznesit që ushtrojnë veprimtari ekonomike, duke e keqpërdorur pozitën monopoliste apo dominuese në treg, të cilët në m&...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj dy personave për veprën penale tentim vrasje
Kërkesë për paraburgim ndaj dy personave për veprën penale tentim vrasje

Gjakovë, 10 mars 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj dy të pandehurve D.K., dhe L.M.,  për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Vrasje në tentativë”, dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”. Prokuroria njofton se, më 09 mars 2022, në Gjakovë, i pandehuri D.K., me dashje ka ...

Lexo më shumë