Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë për vrasje të rëndë
Aktakuzë për vrasje të rëndë

Gjilan, 24 Shtator 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit N.M., i cili gjendet nën masën e paraburgimit që nga data 25 Korrik 2020.   Sipas aktakuzës, i pandehuri N.M., më 25 Korrik 2020, në fshatin Berivojcë, komuna e Kamenicës, për shkak të mosmarrëveshjeve të vazhdueshme familjare, me dashje ka privuar nga jeta bashkëshorten e tij, tani të ndjerën S.M., ashtu ...

Lexo më shumë
Nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit për përmirësimin e kapaciteteve të avancimit të konfisikimit dhe rikthimit të aseteve
Nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit për përmirësimin e kapaciteteve të avancimit të konfisikimit dhe rikthimit të aseteve

Prishtinë - Bazel, 23 shtator 2020 - Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi dhe drejtoresha e Institutit të Bazelit për Qeverisje (IBQ), Gretta Fenner, si Partner Implementues i Projektit SAEK III të Zyrës së UNDP në Kosovë, kanë nënshkruar memorandumin e bashkëpunimit për mbështetjen e IBQ në kuadër të sistemit prokurorial për gjurmimin dhe identifikimin e aseteve të fituara në mënyrë të kundërligjshme, të cilat gjenden n&...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT NGA PROKURORIA THEMELORE NË GJILAN, INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS DHE POLICIA E KOSOVËS
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT NGA PROKURORIA THEMELORE NË GJILAN, INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS DHE POLICIA E KOSOVËS

Gjilan, 22 Shtator 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Inspektorati Policor i Kosovës dhe Policia e Kosovës, ju njoftojnë se si rrjedhojë e aksionit të përbashkët në fshatin Karaçevë, komuna e Kamenicës, sot, në Policinë e Kosovës, në Sektorin për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit është vetë-dorëzuar edhe një person i dyshuar.   Me vendim të prokurores së rastit, i dyshuari L.S., është ndaluar ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj 30 personave të ndaluar gjatë aksionit në Karaçevë të Kamenicës
Kërkohet paraburgim ndaj 30 personave të ndaluar gjatë aksionit në Karaçevë të Kamenicës

Gjilan, 19 Shtator 2020  – Prokuroria Themelore në Gjilan, ju njofton se nga prokurorja e rastit, Rozelida Manastiri është paraqitur kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit, në afat prej 30 ditësh, në Gjykatën kompetente në Gjilan, ndaj tridhjetë (30) personave të dyshuar, të cilët janë ndaluar gjatë aksionit të realizuar mbrëmë në fshatin Karaçevë, komuna e Kamenicës. Sipas kërkesës, i dyshuari F.L., n&...

Lexo më shumë
Prezantim i   Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Gjilan, Jetish Maloku
Prezantim i Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Gjilan, Jetish Maloku

19 Shtator 2020 – Prezantim i Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Gjilan, Jetish Maloku, në konferencën e mbajtur sot, lidhur me aksionin e realizuar në fshatin Karaçevë dhe rajone tjera të Kosovës.  Ju njoftojmë se Prokuroria Themelore në Gjilan, pas një hetimi të gjatë gati njëvjeçar, gjatë mbrëmjes së djeshme, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, Inspektoratin Policor të Kosovës dhe agjencitë e tjera t&...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT NGA PROKURORIA THEMELORE NË GJILAN, INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS DHE POLICIA E KOSOVËS
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT NGA PROKURORIA THEMELORE NË GJILAN, INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS DHE POLICIA E KOSOVËS

Gjilan, 18 Shtator 2020, 23:30h – Prokuroria Themelore në Gjilan, ju njofton se në mbrëmjen e 18 shtatorit 2020, zyrtarët e zbatimit të ligjit nga Policia e Kosovës, Inspektorati Policor i Kosovës dhe agjencitë tjera bashkëpunuese kanë ekzekutuar urdhërkontrolle në fshatin Karaçevë, komuna e Kamenicës, në rajonin e Prishtinës, si dhe lokacione të tjera të vendit. Operacioni ka filluar si rezultat i një hetimi gati njëvjeçar të udhëhequr ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj tre personave për krime kibernetike
Kërkohet paraburgim ndaj tre personave për krime kibernetike

Prishtinë, 17 shtator 2020 – Prokuroria Themelore në Prishtinë, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë, caktimin e masës së paraburgimit, ndaj të dyshuarve E.J., Ç.B., dhe V.S., për shkak të dyshimit se në bashkëkryerje dhe në vazhdimësi kanë kryer veprën penale “Hyrja në sistemet kompjuterike”, nga neni 327 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për ushtrim të kundërligjshëm të veprimtarisë mjekësore ose farmaceutike, mbajtja në pronësi të armëve, si dhe shpëlarja e parave
Aktakuzë për ushtrim të kundërligjshëm të veprimtarisë mjekësore ose farmaceutike, mbajtja në pronësi të armëve, si dhe shpëlarja e parave

Prishtinë, 15 shtator 2020 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit H.P. për shkak të veprave penale “Ushtrimi i kundërligjshëm i veprimtarisë mjekësore ose farmaceutike”, “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” si dhe për veprën penale “Shpëlarja e parave”. Prokuroria njofton se i pandehuri H.P. prej kohës së ...

Lexo më shumë