Lajm - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Aktakuzë kundër 15 personave për krim të organizuar dhe keqpërdorim të pozitës zyrtare


Prishtinë, 13 shtator 2021 - Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër pesëmbëdhjetë (15) të pandehurve. 

Prokuroria Speciale njofton se pesëmbëdhjetë (15) të pandehurit janë, D.J., H.B., A.A., Xh.F., H.H., M.H., A.K., Ç.T., M.R., M.I., B.B., N.M., I.K., J.B. dhe B.M., të akuzuar për shkak të veprës penale "Krimi i organizuar" lidhur me veprën penale "Keqpërdorimi i pozitës  zyrtare", ku janë të përfshirë ish kryetari i Komunës së Leposaviqit,  si dhe nëntë (9) zyrtarë  të tjerë të komunës së njëjtë. Ndërsa, pesë (5) të pandehurit të tjerë janë pronarë të bizneseve private të angazhuar në projektet e komunës.