Lajm - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Ngrihet aktakuzë për shpëlarje të parave

Prishtinë, 18 nëntor 2020 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë në Departamentin Special të Gjykatës Themelore në Prishtinë, kundër të pandehurve me iniciale B.T, Q.T, A.T dhe J.T,  shtetas të Republikës së Kosovës.

Aktakuza është ngritur për shkak se është vërtetuar dyshimi i bazuar mirë, se të pandehurit  në bashkëveprim kanë kryer veprën penale “Shpëlarja e parave”, nga neni 302 të KPRK-së dhe ligjit nr. 05/L96 neni 56 paragrafi 1.1 dhe 1.2 lidhur me nenin 28 dhe 31 të KPRK-së.

Në aktakuzë është propozuar edhe konfiskimi i pasurisë se paluajtshme, pronë e të pandehurve, e cila gjatë fazës se hetimeve ka rezultuar të jetë pasuri e fituar me vepër penale.