Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

KOMUNIKATË E PËRBASHKËT PËR MEDIA E PROKURORISË THEMELORE NË PRISHTINË DHE INSEKTORATIT POLICOR TË KOSOVËS
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT PËR MEDIA E PROKURORISË THEMELORE NË PRISHTINË DHE INSEKTORATIT POLICOR TË KOSOVËS

Prishtinë, 4 qershor 2020 – Prokuroria Themelore në Prishtinë dhe Inspektorati Policor i Kosovës, njoftojnë opinionin publik se janë duke e trajtuar incidentin në lidhje me veprimet e oficerëve të mbrojtjes së afërt të Presidentit të Kosovës. Si Prokuroria ashtu edhe IPK-ja trajtojnë shumë seriozisht çdo pretendim të sjelljes së kundërligjshme dhe në koordinim të plotë do të ndërmarrin të gjitha veprimet e nevojshme hetimore. Po ashtu, Prokuroria e ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person i dyshuar për veprën penale ‘’Fajdeja’’
Ndalohet një person i dyshuar për veprën penale ‘’Fajdeja’’

Gjilan, 03 Qershor 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ndaluar të dyshuarin A.K., në kohëzgjatje prej 48 orësh, me dyshimin se ka kryer veprën penale ‘’Fajdeja’’, nga neni 331 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.   Ekziston dyshimi i bazuar se, i dyshuari A.K., ka dhënë para me fajde, në vlerë prej 59,500.00 euro, me qëllim që pastaj të njëjtat ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për tentim vrasje, kanosje dhe armëmbajtje pa leje
Aktakuzë për tentim vrasje, kanosje dhe armëmbajtje pa leje

Prizren, 03 qershor 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit me inicialet F.K., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale “Tentim vrasje” nga neni 172 lidhur me nenin 28 paragrafi 1, veprën penale “Kanosje” nga neni 181 paragrafi 4 e lidhur me paragrafin 1 dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366 paragrafi 1 të Kodit Penal ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person nën dyshimin për veprat penale “Vrasje në tentativë” dhe “Vrasje e rëndë”
Ndalohet një person nën dyshimin për veprat penale “Vrasje në tentativë” dhe “Vrasje e rëndë”

Ferizaj, 01 Qershor 2020- Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik, se me datë 31 Maj 2020, në ora 16:30, me urdhër të prokurorit, ka ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, një (1) person nga Hani i Elezit. I njëjti është arrestuar me urdhërarrest ndërkombëtar dhe është ekstraduar nga Italia në Kosovë, nën dyshimin se me datë 09 Nëntor 2002, ka kryer veprën penale “Vrasje në tentativë” dhe “Vrasje e ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person i dyshuar për fajde
Ndalohet një person i dyshuar për fajde

Gjilan, 28 Maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ndaluar të dyshuarin L.K., në kohëzgjatje prej 48 orësh, me dyshimin se është përfshirë në veprën penale ‘’Fajdeja’’, nga neni 331 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Ekziston dyshimi i bazuar se, i dyshuari L.K., ka dhënë para me fajde, në vlerë prej 75.000,00 euro, me qëllim që ...

Lexo më shumë
Ambasada Amerikane në Prishtinë dhuron donacion për Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit
Ambasada Amerikane në Prishtinë dhuron donacion për Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit

Prishtinë, 27 maj 2020 – Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka pranuar një  donacion prej 29 laptopësh nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, të cilët do të jenë në shërbim të institucionit të Prokurorit të Shtetit në trajtimin e rasteve të dhunës në familje. Ceremonia e nënshkrimit të këtij donacioni është zhvilluar ndërmjet Kryeprokurorit Lumezi dhe përfaqësueseve të Ambasadës Amerikane në ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj 4 personave për armëmbajtje pa leje, shtytje dhe ndihmë në kryerjen e kësaj vepre penale
Kërkohet paraburgim ndaj 4 personave për armëmbajtje pa leje, shtytje dhe ndihmë në kryerjen e kësaj vepre penale

Gjilan, 27 Maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë, caktimin e masës së paraburgimit, në afat prej 30 ditësh, ndaj të dyshuarve A.A., SH.Z., B.K. dhe V.R., të cilët me aktvendim të prokurorit gjendet në ndalim 48 orësh.   Ekziston dyshimi i bazuar se, i dyshuari A.A., më 25 Maj 2010, pas mesnate, në lagjen “Dardania” në Prishtin&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për armëmbajtje pa leje dhe përdorim të armës 
Aktakuzë për armëmbajtje pa leje dhe përdorim të armës 

Prizren, 27 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve me inicialet K.B., L.C., dhe Sh.Z., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366 paragrafi 1 dhe ”Përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm” nga neni 367 paragrafi  1 të Kodit Penal të ...

Lexo më shumë